Najbolji talijanski restorani u Zagrebu

Prema Trip Advisoru, tri najbolja zagrebačka restorana koja na svome jelovniku nude jela tipična za talijansku kuhinju trenutno su Duksa Pizza, Canzona i Il Secondo, a krase ih 4,5 zvjezdice. U nastavku pogledajmo kako kotira prvih deset talijanskih restorana u Zagrebu i kako ih korisnici opisuju.

Duksa Pizza

Najviše rangirani restoran na temelju 482 recenzije. Lijepo uređena pizzeria s brzim i ljubaznim osobljem, ukusnom tankom i hrskavom pizzom izrađenom od kvalitetnih sastojaka.

Canzona

Na temelju 185 glasova, Canzona se našla na drugome mjestu. U recenzijama se spominje kako nudi najbolja autentična talijanska jela, tjestenina je skuhana “al dente”, hrana kvalitetna, a sastojci su očekivano svježi. Dojmljiva dekoracija i ponašanje osoblja odišu pravom talijanskom atmosferom. Zbog velike posjećenosti potrebno je stol unaprijed rezervirati.

Il Secondo

Harmoničan okus hrane, lijepa i opuštajuća atmosfera, ambijent savršeno uređen, a opet ugodan i opuštajući. Hrana je odlična, a izbor raznolik. Mjesto odlično za posjet s obitelji s pretežito talijanskim jelima uz dašak hrvatskih elemenata.

Zero Zero Pizzeria

Kako neki korisnici opisuju, u ovoj pizzeriji moguće je pronaći “pravu” talijansku pizzu. Ocjena joj je 4, ima Trip Advisorov certifikat izvrsnosti, a za nju je svoj glas dalo 275 njezinih posjetitelja. Nudi širok izbor pizza pečenih u peći na drva, a osoblje je, prema riječima većine korisnika, uslužno i prijateljski nastrojeno.

Ristorante Carpaccio

Na petome se mjestu našao restoran Carpaccio s 537 glasova. Kako korisnici opisuju, ovaj restoran u centru Zagreba nudi ukusnu hranu u kombinaciji s odličnom uslugom i ugodnom atmosferom, a ponuda menija sadrži sve ono čega biste se sjetili naručiti u talijanskom restoranu.

Od šestog do desetog mjesta

Restoran Boban je očito iznimno popularan s gotovo 1300 glasova, smješten je u samome centru Zagreba, vrlo blizu glavnome Trgu bana Jelačića, a nudi talijanske specijalitete s posebnim naglaskom na tjesteninu. Restorani Agava i Nokturno imaju oba gotovo tisuću i pol ocjena i dosta visoko kotiraju, a uz rame su im i pizzerije Karijola i Viva.